Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Park Zonnehof.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Stap 1: Inloggen en persoonlijke gegevens aanvullen
Vul jouw persoonlijke gegevens in en geef jouw identiteit op, zoals gevraagd. Vervolgens klik je op “inschrijven” en vul je de gevraagde informatie in.

Stap 2: Kies je voorkeurswoningen
Jouw voorkeurswoningen kun je kiezen via de kavelkaart op de website.
Per woning kun je de woningdetails bekijken en de plattegrond downloaden. Heb je een woning gevonden die past bij jouw voorkeuren? Dan voeg je deze toe aan jouw favorieten op het inschrijfformulier.

Stap 3: Documenten uploaden
Wanneer je alle informatie hebt ingevuld, heb je de mogelijkheid om jouw documenten te uploaden. Dit is een belangrijk onderdeel van de inschrijving. Zonder de documenten kunnen we jouw inschrijving niet in behandeling nemen.

Welke documenten moet ik uploaden bij de inschrijving?

Een belangrijk onderdeel van de online inschrijving is het uploaden van je documenten, zodat de juiste woning toegewezen kan worden. Zonder documenten is de inschrijving niet compleet en kunnen we de inschrijving niet in behandeling nemen.

Ga je huren met je partner? Dan dienen jullie allebei de documenten te uploaden.

Welke documenten je dient te uploaden, lees je hieronder.

Identiteit:

Van iedere (mede) huurder zijn standaard nodig:

 • Kopie geldig legitimatiebewijs
 • Een verklaring van jouw huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.
 • Uittreksel uit het bevolkingsregister

Ben je in loondienst:

 • Werkgeversverklaring (van beiden)
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Bij pensionering:

 • Dien je de jaaropgaven van je pensioen/AOW en de inkomensverklaring van de Belastingdienstte verstrekken.
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW zichtbaar is
 • Kopie bankafschrift waarop storting van pensioen zichtbaar is

Bij uitkering:

 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring (let op! Een uitkering wordt alleen wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening).
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Ben je zelfstandig IB ondernemer/ ZZP:

 • Als ondernemer kun je je inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Klik hier om te bekijken hoe je dit doet.  Let op: je kunt dit document alleen opvragen met je DigiD.

Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar opgemaakt door accountant/administratiekantoor.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Prognose van het aankomende jaar
 • Recent Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)

Eigen vermogen:

 • Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Heb je een koopwoning?
Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten en de huurkosten te dragen.

Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte aanleveren
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Je houdt de hypotheek aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten

Scheiding

In geval van scheiding is het van belang dat u uw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen?

Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning moet het bruto maandinkomen minimaal 3,75 keer de maandhuur bedragen. Het inkomen van je partner telt voor 100% mee. Rekenvoorbeeld: de huurprijs van de woning is € 1.200 per maand. Het bruto gezinsinkomen per maand moet dan minimaal € 4.500 bruto zijn.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Nee, het is niet mogelijk om voor de woningen van Park Zonnehof in aanmerking te komen voor huurtoeslag.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening.

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een schuld en telt daarom niet mee als inkomen.

Door wie mag de woning bewoond worden?

Degene die de huurovereenkomst tekenen zijn de bewoners. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Hoe worden de woningen toegewezen?

De voorlopige toewijzing vindt plaats aan de hand van je inschrijving en geüploade documenten. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot of gekeken of er een vergelijkbaar type kan worden toegewezen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Alle appartementen en woningen zijn inmiddels opgeleverd en zijn per direct beschikbaar. De ingangsdatum van de huurovereenkomst wordt in overleg met de beheerder vastgesteld.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is niet mogelijk. De appartementen en woningen worden opgeleverd in huidige staat.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In de woningen zit een moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur. De kasten zijn wit en het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combimagnetron en koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De indeling van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Bij enkele woningen is de badkamer voorzien van een ligbad. De wandtegels zijn wit en de vloertegels antraciet van kleur. De meeste woningen hebben naast een toilet in de badkamer ook nog een separaat toilet. De badkamers hebben een glazen douchescherm.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn zwart/antraciet van kleur en de wandtegels wit.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast. Let op: vloerverwarming aanwezig. Het is belangrijk dat je kiest voor een vloerbedekking die de warmte goed geleidt. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de vloerverwarming. Geleid de vloerbedekking niet goed? Dan gaat er veel energie verloren. Laat je adviseren door een vloerenspecialist over het toepassen van de juiste (onder)vloer.

Voor de woningen waar een vloer aanwezig is (zoals bij de model- en kijkwoningen), geldt een overnamesom.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, het voorschot servicekosten voor de appartementen is geraamd op € 55,00 per maand. Voor de eengezinswoningen worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik parkeren in Park Zonnehof?

De huurwoningen in Park Zonnehof worden aangeboden inclusief een parkeerplaats op het parkeerterrein.  In de brochure(s) kun je zien welke parkeerplaatsen zijn toebedeeld aan welke gebouwen. Op het parkeerterrein is het plaatsen van elektrische laadpalen (in beperkte mate) mogelijk. Hiervoor dient goedkeuring te worden aangevraagd bij de vastgoedbeheerder. De woningen met adres Lunaweg 41, 43 en 45 hebben een extra parkeerplaats op eigen terrein.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woonkamer, hal, slaapkamers in de vrije sector huurwoningen zijn afgewerkt met behang in een neutrale kleur. De plafonds hebben spuitwerk. De wanden in het toilet boven de tegels hebben ook spuitwerk.

Hoe is de verwarming geregeld?

De appartementen beschikken over een gasgestookte CV ketel. De eengezinswoningen beschikken over een  luchtwarmtepomp en zijn gasloos. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. De appartementen hebben de badkamer infraroodplafond panelen als verwarming. De eengezinswoning beschikken over een elektrische handdoekradiator in de badkamer. Tevens beschikken de eengezinswoningen over een 200 liter boiler, welke gekoppeld op de luchtwarmtepomp.

Hoe is de verkoeling geregeld?

De woningen zijn voorzien van gebalanceerde ventilatie met WTW en te openen ramen om te spuien. De luchtwarmtepomp in de eengezinswoningen geeft daarnaast ook vloerkoeling. Met vloerkoeling kan de binnentemperatuur enkele graden lager worden dan een woning zonder vloerkoeling.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden zijn behangen in een neutrale kleur of voorzien van bouwbehang. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen  Houd er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Het is niet toegestaan om in te boren in tegelwerk (badkamer, toilet, keuken)

Zonnepanelen

Op het dak van de eengezinswoningen liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de huurders van deze woningen betalen minder voor hun energierekening.

De zonnepanelen op de appartementen gebouwen zijn aangesloten op de algemene elektra meter van het betreffend appartement gebouw en verrekend in de servicekosten.

Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.