Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Park Zonnehof.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen. Zo ja, vul online het inschrijfformulier volledig in en upload daar de gevraagde documenten. Druk op verzenden voor vrijdag 6 september 12:00 uur en je inschrijving is ingediend. Je hoort uiterlijk vrijdag 20 september of je een woning toegewezen hebt gekregen.
Vervolgens wordt de huurovereenkomst getekend, daarna kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing!

Welke documenten moet ik uploaden bij de inschrijving?
• Kopie geldig legitimatiebewijs van aanvrager en eventuele overige aanvrager
• Verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar/hypotheekhouder van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag. Indien inwonend dan graag een uittreksel uit het bevolkingsregister.
• Werkgeversverklaring(en)
• Kopie 3 recente opvolgende salarisstroken van aanvrager (en partner)
• Jaaropgave afgelopen jaar
• In geval van een uitkering: bewijs van toekenning uitkering
• In geval van scheiding: echtscheidingsconvenant
• Kopie bankafschrift met storting inkomen
• Uittreksel uit het bevolkingsregister

Voor zzp’ers, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:
o Recente gewaarmerkte accountantsverklaring met balans en winst/verliesrekening over het afgelopen 2 jaar
o Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
o IB60 verklaring
o Recent uittreksel Kamer van Koophandel
o Bankgarantie van minimaal 3 maanden.

Voor gepensioneerden:
In plaats van een werkgeversverklaring en salarisstrook kan worden volstaan met kopieën van de jaaropgaven van het afgelopen jaar.

Voorrang bij toewijzing
Een deel van de gereguleerde woningen zal worden toegewezen aan inwoners van Gemeente Ouder-Amstel.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen?

Om in aanmerking te komen voor een gereguleerde huurwoning moet het bruto gezinsinkomen per jaar tussen de € 37.325,- en € 44.360,- liggen. Ligt het bruto gezinsinkomen lager dan € 37.325,- per jaar of hoger dan  € 44.360,- per jaar dan kom je niet in aanmerking voor een gereguleerde huurwoning.

Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning moet het bruto maandinkomen minimaal vier keer de maandhuur bedragen. Het inkomen van je partner telt voor 100% mee. Rekenvoorbeeld: de huurprijs van de woning is € 1.200 per maand. Het bruto gezinsinkomen per maand moet dan minimaal € 4.800 bruto zijn.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

Een deel van de woningen is gereguleerd en hebben een maximale huurprijs van €720,42 per maand (prijspeil 2019). Door bijkomende servicekosten ad. € 55,00 per maand is het niet mogelijk voor deze woningen huurtoeslag aan te vragen. De overige woningen in Park Zonnehof vallen in de vrije sector en ook deze woningen komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag de verhuurmakelaar voor meer uitleg.

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een schuld en telt daarom niet mee als inkomen.

Door wie mag de woning bewoond worden?

Degene die de huurovereenkomst tekenen zijn de bewoners. Bij de toetsing wordt rekening gehouden met het hoofdinkomen en in geval van een partner wordt het 2e inkomen voor 100% meegenomen. Na de verhuizing moet(en) de bewoner(s) zich inschrijven bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Vanaf vrijdag 6 september 12:00 uur worden de binnengekomen inschrijvingen gecontroleerd en de woningen toegewezen aan de potentiële huurders. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. Uiterlijk vrijdag 20 september hoor je of je een woning toegewezen hebt gekregen.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen verhuizen?

Volgens de huidige planning ziet de oplevering er als volgt uit. Blok A en B: november 2019, Blok C en D: december 2019, Blok F, G en H: november 2019 en Blok E: januari 2020. Let op: de prognose oplevering kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden of een aanpassing of vertraging in de bouwwerkzaamheden worden bijgesteld. Over de definitieve datum wordt je op tijd geïnformeerd.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een keuken en badkamer. De keuken- en badkameropstelling zie je in de plattegronden van de brochure.
LET OP: Het afwerkingsniveau kan wel per woning verschillen.

Wat voor keuken zit er in de woning?

In de vrije sector huurwoningen zit een moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur. De kasten zijn wit en het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combimagnetron en koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak.

De gereguleerde woningen krijgen een keuken voorzien van inductiekookplaat en afzuigkap (geïntegreerd in bovenkastje). De kasten zijn wit en het aanrechtblad is van kunststof en grijs/zwart van kleur. In de keuken zijn voorbereidingen opgenomen voor het plaatsen en aansluiten van een koelkast en vaatwasser.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De indeling van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. Bij enkele woningen is de badkamer voorzien van een ligbad. De wandtegels zijn wit en de vloertegels antraciet van kleur. De meeste woningen hebben naast een toilet in de badkamer ook nog een separaat toilet. De badkamers in de vrije sector huurwoningen hebben een glazen douchescherm. De badkamers in de gereguleerde huurwoningen hebben dit niet.

Hoe is het separate toilet afgewerkt?

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn zwart/antraciet van kleur en de wandtegels wit.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast. Let op: vloerverwarming aanwezig. Het is belangrijk dat je kiest voor een vloerbedekking die de warmte goed geleidt. Alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de vloerverwarming. Geleid de vloerbedekking niet goed? Dan gaat er veel energie verloren. Laat je adviseren door een vloerenspecialist over het toepassen van de juiste (onder)vloer.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, het voorschot servicekosten voor de appartementen is geraamd op € 55,00 per maand. Voor de eengezinswoningen worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik parkeren in Park Zonnehof?

De huurwoningen in Park Zonnehof worden aangeboden inclusief een parkeerplaats op het parkeerterrein. Enkele (gereguleerde) huurwoningen hebben géén parkeerplaats toegewezen gekregen. Dit betreffen de woningen met adres: Meteoor 101, 107, 109, 111, 115, 131, 139, 141, 145, 201, 207, 209, 211, 215, 231, 239, 241 en 245. Op het parkeerterrein is het plaatsen van elektrische laadpalen (in beperkte mate) mogelijk. Hiervoor dient goedkeuring te worden aangevraagd bij de vastgoedbeheerder. De woningen met adres Lunaweg 41 en 45 hebben een extra parkeerplaats op eigen terrein.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woonkamer, hal, slaapkamers in de vrije sector huurwoningen zijn afgewerkt met behang in een neutrale kleur. De wanden in de woonkamer, hal, slaapkamers in de gereguleerde huurwoningen zijn afgewerkt met bouwbehang. De plafonds hebben spuitwerk. De wanden in het toilet boven de tegels hebben ook spuitwerk.

Hoe is de verwarming geregeld?

De appartementen beschikken over een gasgestookte CV ketel. De eengezinswoningen beschikken over een luchtwarmtepomp en zijn gasloos. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. De appartementen hebben de badkamer infraroodplafond panelen als verwarming. De eengezinswoning beschikken over een elektrische handdoekradiator in de badkamer. Tevens beschikken de eengezinswoningen over een 200 liter boiler, welke gekoppeld op de luchtwarmtepomp.

Hoe is de verkoeling geregeld?

De woningen zijn voorzien van gebalanceerde ventilatie met WTW en te openen ramen om te spuien. De luchtwarmtepomp in de eengezinswoningen geeft daarnaast ook vloerkoeling. Met vloerkoeling kan de binnentemperatuur enkele graden lager worden dan een woning zonder vloerkoeling.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden zijn behangen in een neutrale kleur of voorzien van bouwbehang. Je mag de binnenkant van de woning naar jou eigen smaak maken. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Het is niet toegestaan om in te boren in tegelwerk (badkamer, toilet, keuken)

Zonnepanelen

Op het dak van de eengezinswoningen liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in huis of aan het elektriciteitsnet geleverd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de huurders van deze woningen betalen minder voor hun energierekening.

De zonnepanelen op de appartementen gebouwen zijn aangesloten op de algemene elektra meter van het betreffend appartement gebouw en verrekend in de servicekosten.

Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.